perjantai 20. marraskuuta 2015

Apartment presentation part.4 Kitchen

Moi taas! Tervetuloa kotini sydämeen eli keittiöön. Mistä minä edes aloittaisin? No minä pidän todella paljon minun pienestä ja kompaktista keittiöstäni. Keittokomero, joka on kooltaan noin 3,30 x 1,60 metriä. Jännitin jonkin verran, että minkälaisen keittiön saan, koska olin toivonut valkoista keittiötä valkoisilla välitilan laatoilla. Oi sitä päivää, kun astuin sisään asuntooni ja näin keittiön, taisi kirvesmieskin säikähtää reimun kiljahduksiani!


Tässä on minun aamupala-iltapala kaapisto, joka on 120cm leveä. Kuiva-aineet ovat ylemmässä alalaatikossa, josta on helppo aamulla ottaa kahvinkeitto tarvikkeet esiin. Kahvinkeitin on jokapäiväisessä käytössä ja muut pienet kodinkoneet ovat piilossa mikron viereisessä kaapissa. Tällaista erillistä aamupala pöytää suosittelen kyllä jokaiseen keittiöön. Itselläni saattaa olla monesti niin kiireisiä viikkoja, että kotona ei ehdi kuin syödä aamupalan, välipalan ja iltapalan. Tästä kaapistosta löytyy niin puurot kuin murotkin.


Halusin heti keittiön nähtyäni sinne lisää lasku- ja säilytystilaa. Jälleen edullinen Ikea tarjosi juuri sopivan vaihtoehdon eli kyseessä on Förhöja apupöytä, jossa on vielä renkaat toisessa päässä. Tämän voi tarpeen tullen siirtää muualle asuntoon, mutta en ole ainakaan vielä kokenut tarvetta siihen. Koreissa (Jysk Bjorn) säilytän koiranruuat, työkalut, muovipussit jne. Verhon olen ommellut itse ja kangas on Ikean Revviva. Jääkaappi on uusi ja ihana, se näkyy hieman kuvassa vasemmalla. Se on upotettuna seinän sisään, eikä se vie neliötä keittiöstä.


Joko huomasit, että keittiön taso ikkunan vieressä on matalempi kuin muualla? Onhan se hassu, mutta ainoa järkevä ratkaisu, tuuletusikkunan ja sen alla olevan patterin vuoksi. Silmä tottui siihen oikeastaan heti. Hankin asuntooni Soda Stream hiilihapotuslaitteen käytettynä, jottei minun tarvitse pyörällä raahata pulloja edestakaisin kauppaan. Sijoitin sen lähelle vesipistettä ja on todella hyvä, että taso on matala laitteen kannalta, helpottaa kovasti sen käyttöä. Liesi on vanha, mutta toimii ja sain sentään aktiivihiilisuodattimella toimivan liesituulettimen! Keittiössä on mukava laittaa ruokaa, kun hajut eivät leviä koko asuntoon. Tuonne yläkaappien päälle olisi tarkoitus hankkia vielä pari laatikkoa lisää ja laittaa sinne säilöön kaikki leivonta koristeet jne.

Kysymys teille keittiöstäni on: laittaisitko sinä keittiööni jonkin kivan maton vai et?

4 kommenttia:

 1. Itse tykkään käyttää tekstiilejä tuomaan persoonallisuutta ja pehmeyttä kotiin, eli minä ainakin laittaisin keittiöön jonkun kivan maton :)

  Ihana muuten tuo ratkaisu, että jääkaappi on upotettu seinään, eikä vie muutenkin niin kompaktin kokoisesta keittiöstä turhaan neliöitä. Toimivan oloinen ratkaisu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää harkita sitä mattoa ja kiitos kommentistasi Noora! (:

   Poista
 2. Hei Kati. Olet saanut laitettua kotisi ihanan kodikkaaksi. Haleja Meemille. Rakkain terveisin äiti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei äiti <3 kiitos, haleja sinnekin. Sydämellä minä

   Poista

Kiitos kommentistasi, arvostan sitä todella!