maanantai 7. maaliskuuta 2016

Tukholma minun silmin

Siitä on jo melkein kuukausi kun lähdimme opintomatkalle Tukholmaan luokkakavereideni kanssa. Reissun päätarkoitus oli käydä Tukholman huonekalu ja valaistus messuilla. Mutta nyt haluan kertoa sen, miltä Tukholma näytti ensikertalaisen silmin. Tukholma antaa paljon tällaiselle pikkukylän tytölle, joka on käynyt Suomen pääkaupungissakin alle kymmenen kertaa. Se on niin kaunis kaupunki, vaikka en edelleenkään osaa hahmottaa mikä siellä on sitä niin sanottua keskustan aluetta. Erilaisia ihmisiä juoksentelee kaduilla aamuin ja illoin, kuulen naurua ja kiljumista. Pienet baarit ja kahvilat ovat täpö täynnä ihmisiä, jotka ovat tulleet tapaamaan toisiansa ja hekin nauravat. Katseesi harheilee ikkunoihin, joista paistaa valo kaduille. Näet pienen gallerian ja sen ihmiset ja mietit kuinka kivaa olisi kuulua heihin.

Kerron lisää hotellistamme erillisessä postauksessa, mutta se sijaitsi Södermalmilla. Siellä oli paljon pieniä kauppoja, mutta pari kivaa vaatekauppaakin sieltä löytyi kuten Weekday ja Monki. Södermalmilta oli hyvät yhteydet metroon, juniin ja linja-autoihin. Olin hieman jännittänyt etukäteen metrolla matkustamista, mutta kertaakaan ei eksytty. Ostettiin laivalta lähtiessä sellaiset 72 tunnin liput, joilla sai matkustaa julkisilla rajoittamattomasti, suosittelen! Metro asemalla oli paljon kerjäläisiä, mutta ei niin paljon kuin kuvittelin. Ihmisiä virtasin joka puolella ja oli pysyteltävä massan mukana. Mahdutaanko me tähän metroon vai pitkääkö odottaa seuraavaa? Purista laukkua, purista tankoa, älä jännitä. Siltä se tuntui, kun ensimmäistä kertaa sullouduin metroon.


Tutustutin matkaseurani hyvin lyhyesti Gamlastaniin, koska olen itse päässyt siellä käymään edellisen reissuni aikana. Korkeat vanhat rakennukset ja turistit kameroineen ovat tämän paikan tunnetuin näky, haha! Pienen pieniä putiikkeja ja ruokapaikkoja on joka kulmalla. Iltaisin ravintolat kilpailevat asiakkaista, kun turisteja liikkuu siihen aikaan niin vähän. Gamlastan on pieni saari, jossa sijaitsee itse kuninkaanlinna. Paikasta jäi jälleen mieleen kylmä tuuli, mutta onneksi aurinko paistoi!

Östermalmin ja Norrmalmin rajalla on paljon ihania kauppoja. Sieltä löytyy monia merkkivaatekauppoja kuten Louis Vuitton, Michael Kors, Melena Birger ja monia muita. Östermalm on hienostokaupunginosa ja se on tunnettu hienoista yökerhoistaan sekä juurikin näistä merkkituotekaupoista. Norrmalmin puolelta löytyy kuitenki kaikki perinteiset vaatekaupat, kuten H&M ja Zara.
Suurin syy miksi minä ja Sanni Östermalmille halusimme oli minulle täysin uusi kauppaketju Urban Outfitters. Olin nähnyt kuvia siitä minkälainen tämä kauppa on ulkoa päin, mutta heidän konseptistaan en tiennyt mitään. Liike oli kuin vanha elokuvateatteri valopaneleineen, mutta valkokankaan ja penkkien sijaan sisällä oli toinen toistaan kivempia vaatteita. Kupolimaista kattoa koristi kaksi valtavan suurta kristallikruunua. Halusin ehdottomasti kuvata liikkeessä ja pongasin heti ensimmäisen myyjän, jolta sain luvan kuvata liikettä, mutta en sen tuotteita. Urban Outfitters myy sisustustuotteita, asusteita, kenkiä ja vaatteita. En tiedä onko liike tunnettu heidän vintage vaatevalikoimasta, koska he myyvät käytettyjä merkkituotteita kuten Leviksen ja Adidaksen takkeja. Arvostus ainakin itselläni tämänkaltaiseen vaateketjuun nousi heti. Liikkeestä ei tarttunut mukaani mitään, mutta ei kyllä harmitakaan. Tykkäsin liikkeen imagosta sen verran paljon, ettei minun tarvinutkaan saada sieltä muuta kuin valokuvia.Ensimmäisenä iltana messujen jälkeen meillä oli kiljuva nälkä. Googletimme suosittuja ravintoloita, mutta päädyimme kuitenkin syömään Vapianoon. Tämäkin ravintolaketju oli minulle täysin uusi ja ihastuin samantien. Vapiano on italialainen ravintola ketju, jossa ruuan tilaaminen tehdään itse ja tarjoilijoita ei ole. Jokaiselle ruokalajille on oma tiski/keittiö, josta tilaat joko pitsaa, salaattia, pastaa tai risottoa. Saat käteesi hälyttimen joka piipittää, kun voit noutaa ruokasi. Itse tilasin pitsan lisäksi alkuun pienen salaatin, joka valmistettiin suoraan silmieni alla ja sain sen heti käteeni. Jonottelua ei juurikin ollut ja ruoka sekä itse paikka oli todella miellyttävä!Kävellessämme takaisin hotellille meitä vastaan tuli hieno mies. Mies lenkitti keskikokoista koiraa ja huomioni kiinnittyi hänen vaatetukseen. Hän oli kuin suoraan 20-luvulta. Kenkien päällä oli kalossit ja hän oli pukeutunut jonkinlaiseen miestenpukuun. Oli jotenkin todella hauskaa nähdä tällainen herrasmies keskellä kaupungin vilinää.2 kommenttia:

  1. ihanasti oot kertonut reissusta ja tosi hyviä kuvia! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiva että tykkäsit, ihan vielä ei tuo teksti solju niin hyvin mutta yritys on kova :D kiitän!

      Poista

Kiitos kommentistasi, arvostan sitä todella!