tiistai 6. syyskuuta 2016

MITÄ TIUKU REPPII?Minulla ei ole minkäänlaista tietoa siitä, mistä ihmeestä tuo otsikon sanonta on peräisin. Mutta sillä tavalla meillä päin on toisinaan ollut tapana kysyä, paljonko kello on? Tiuku tarkoittaa sanakirjan mukaan pientä kielellistä metallikelloa sekä kulkusia. 


Minulla on viimeksi ollut toimiva rannekello 18-vuotiaana, kun halusin itselleni ostaa sievän korukellon. Käytän sitä kelloa harvemmin ja nyt olisi haaveissa hankkia uusi jokapäiväiseen käyttöön sopiva kello. Kävin katselemassa paikallisen kellosepänliikkeen valikoimaa, mutta naisten kellot eivät miellyttäneet silmääni ollenkaan. Kiinnitin huomioni tai oikeastaan sen teki ystäväni, suureen, yksinkertaisella kellotaululla varustettuun nahkarannekkeiseen miesten rannekelloon. Selkeän yksinkertainen kultaisilla yksityiskohdilla ja mustan nahan yhdistelmällä oli noh, täydellinen. Kyseinen kello oli suomalaisen kellofirman Leijonan valmistama ja oli tämän kesän uutuus tuote. Hintaa näillä kelloilla on 79-95€ eli ei mielestäni liikaa, mutta yhdennäköisyys Daniel Wellingtonin kelloihin on suuri. En haluaisi arvostella niin sanotusta kopioinnista, mutta hämmästyin todella paljon asiasta. Kankaiset rannekkeet ovat todella samankaltaiset väreineen ja raitoineen, sekä pelkistetty kellotaulu. Toisaalta DW:llä on paljon enemmän väri ja koko vaihtoehtoja kuin Leijonalla, jolla on vain kahdeksan miesten kelloa.


kuvat lainattu @leijonakellot instagram tililtä

Mitä mielipiteitä kellot teissä herättävät? Oma kantani on selkeästikin se, että ostan mielummin suomalaista designia ja vielä n.100€ halvemmalla ja nautin siitä, että kello on yhtä kaunis kuin erittäin suositut DW:n kellot!2 kommenttia:

  1. On kyllä aika samaa näköö ku DWn kelloissa!! Mutta hieno tuo leijonakello kans, ja hintalaatu suhde kuullostaa kyllä houkuttelevalta :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, arvostan sitä todella!